sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Turvallinen iltapäivä


Syyslukukausi seurakunnan lapsityössä ja iltapäivätoiminnassa on jo täydessä vauhdissa. Kohti joulua ja loppuvuotta mennään jo! Syksyn aikana olemme tutustuneet toisiimme ja opetelleet toimimaan ryhmässä. Yksi osaa yhtä ja toinen toista, mutta kaikki täydentävät toisiaan. Kaikki ovat yhtä hyviä ja yhtä tärkeitä. Me ohjaajat ja lapset mietimme ryhmäämme ja yhteistä iltapäiväämme. Mitä siihen sisältyy, millainen sen tulisi olla?

Lapsella on oikeus turvalliseen iltapäivään. Lapsella on oikeus olla lapsi ja oikeus aikuisen huolenpitoon. Lapsi ei aina itse kuitenkaan tiedä, mikä hänelle itselleen on hyväksi, siksi me aikuiset olemme heille sitä kertomassa. Rajat luovat turvallisuutta. Rajat ovat rakkautta ja huolenpitoa. Näin me ohjaajat ajattelemme. 

Lapsilta kysyimme suraavia asioita:

Mikä on aikuisten tehtävä iltapäivätoiminnassa?
Lapset: "Turvallisuuden pitäminen, kielletään tekemästä väärin." "Että ne hoitaa ja tekee ruokaa."

Mikä on lapsen tehtävä?
Lapset: "Pysyä paikallaan!" "Pitää hauskaa." "Olla ulkona." "Pitää siivota omat jäljet." "Leikkiä ja totella aikuista."

Mitä luulette, miksi olette täällä?
Lapset: "Että kotona ei tartte olla ilman vanhempia, silloin voi sattua jotakin. Multa kaatu maito pöydälle aamulla." "Että kotona ei tarvitse olla yksin." "Äiti ei anna olla kotona yksin, vaikka haluaisin." "Vanhemmat ovat töissä tai muualla." "Lapsi ei saa olla tosi kauaa yksin kotona, äiti on töissä puoli viiteen."

Ovet ovat avoinna seurakunnan järjestämään iltapäivätoimintaan. Tervetuloa!

Virpi, Riikka ja Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti